Gå en kurs i möbeltapetsering

Vet du vad en en prim är, hur en sadelgjordsspännare används eller vad celocrin är?

Ingen fara, det visste inte jag heller när jag började med möbeltapetsering. Vi på Ateljé Rohr vill gärna dela med oss av vår passion och hantverkskunnande. Därför håller vi kurser för dig som vill lära dig klä om en mindre möbel med nytt tyg. Vi lovar att det är väldigt roligt och lärorikt! I slutet av dagen går du hem men en ny omklädd möbel. Under dagen kommer vi gå igenom de vanligaste materialen och verktygen som man använder sig av som möbeltapetserare.

Tid

  • Endagskurs 09.00-16.00
  • Helgkurs: Lör-Sön 09-00-16.00
  • Det går även att skräddarsy en kurs efter era önskemål.

Kursavgift:

  • Endagskurs 1 950:- inkl moms
  • Helgkurs 3 500:- inkl moms

Vid avbokning mer än 7 dagar innan återbetalas hela kursavgiften. Avbokning senare än 7 dagar innan kursstart debiteras med full avgift.

Praktisk information

  • Antal deltagare: minst 3, max 4
  • Plats: Grev Turegatan 62

Din möbel

Du tar själv med dig en möbel du vill arbete med. Ett lämpligt projekt är en mindre möbel, exempelvis en stoppad stol alternativt en mindre enkel fåtölj (helgkurs) som enbart behöver kläs om. Möbelns trästomme ska vara i gott skick. Tänk på att du ska hinna med den under helgen/dagen. Senast en vecka före kursstart vill vi att du mailar en bild på din möbel.

Material

Material ingår inte utan finns att köpa under kursens gång. Verktyg kan lånas. Ta med ett tyg du vill klä din möbel i samt eventuella möbelband, fransar, snodd mm.

Lunch

Lunch kan köpas/intas på några av de caféer eller restauranger alldeles runt hörnet, alternativt finns det mikro för uppvärmning av medhavd mat. Kaffe/te med något gott ingår.

Intresseanmälan sker via mail: ateljerohr@gmail.com