Gå en Kurs!

I en liten grupp lär du dig grunderna i möbeltapetsering utifrån ett eget projekt.

Vi på Ateljé Rohr vill gärna dela med oss av vår passion och vårt hantverkskunnande, och på så vis vara en aktiv del i att hålla hantverkstraditionen levande i många generationer framöver. Därför håller vi kurser för dig som vill lära dig klä om en mindre möbel med nytt tyg. Vi lovar att det är väldigt roligt och lärorikt! Och slutet av dagen går du hem men en ny omklädd möbel.

Vi kommer under dagen gå igenom de vanligaste materialen och handverktygen som vi använder oss av inom tapetsering. Vet du vad en en prim är eller hur en sadelgjordsspännare används? Eller vad celocrin är? Om inte, det kommer du veta efter dagens slut!

Tid:

  • Endagskurs 09.00-16.00
  • Helgkurs: Lör-Sön 09-00-16.00

Kommande datum:

Anmälan sker via mail: ateljerohr@gmail.com

Kursavgift:

  • Endagskurs 1 950:- inkl moms
  • Helgkurs 3 500:- inkl moms

Vid avbokning mer än 7 dagar innan återbetalas hela kursavgiften. Avbokning senare än 7 dagar innan kursstart debiteras med full avgift.

Praktisk information

  • Antal deltagare: minst 3, max 4
  • Plats: Tavastgatan 45, 118 24 Stockholm. (Södermalm/Mariatorget)

Din möbel:

Du tar själv med dig en möbel du vill arbete med. Ett lämpligt projekt är en mindre möbel, exempelvis en stoppad stol alternativt en mindre enkel fåtölj (helgkurs) som enbart behöver kläs om. Möbelns trästomme ska vara i gott skick. Tänk på att du ska hinna med den under helgen/dagen. Senast en vecka före kursstart vill vi att du mailar en bild på din möbel.

Material:

Material ingår inte utan finns att köpa under kursens gång. Verktyg kan lånas. Ta med ett tyg du vill klä din möbel i samt eventuella möbelband, fransar, snodd mm.

Lunch:

Lunch kan köpas/intas på några av de caféer eller restauranger alldeles runt hörnet, alternativt finns det mikro för uppvärmning av medhavd mat. Kaffe/te med något gott ingår.