Möbeltapetsering

Ett traditionellt hantverk

Inom möbeltapetsering ligger fokus på att vårda och behålla. Många gånger handlar det om att ta hänsyn till miljön och vår möbelhistoria genom att skonsamt renovera och återskapa. Att ta beslut om vad som ska, och kan behållas eller måste slängas. Vi arbetar med gamla traditionella tekniker och naturmaterial. Långsamt tar tagel och celocrin form, stygn efter stygn för att skapa en möbel som håller i generationer. Allt görs för hand med stor precision. Detta varvas med nya material och tekniker, med möbelns historia, design och ålder som utgångspunkt.

Stockholm

En plats att utvecklas på

Vad som också är fantastisk med att vara verksam i Stockholm, förutom alla vackra möbler, är de många möjligheterna att arbeta och utvecklas inom yrket. Så när Giesela inte finns på plats i verkstaden kan ni hitta henne på Folkuniversitetet där hon håller kurser i möbeltapetsering, eller i Skansens tapetserarverkstad.

Öland

Hantverk på landsbygden

Sedan sommaren 2022 har vi funnits i lokalerna på Kyrkvägen 1 i Södra Möckleby. Här kan vi hjälpa er med omklädsel och renovering av era ärvda möbler, design klassiker och platsbyggda möbelinredningar. Utöver detta har vi försäljning av tyger, läder, fårskinn, kuddar, väskor, kepsar.

Kontakt

Ölands verkstaden